Uto, Jun 28, 2022
EU

Lokacija

Poduzetnička zona Kosa nalazi se u jednom od najatraktivnijih područja Hrvatske, u blizini Nacionalnog parka Krka, ali i jedne od najstarijih urbanih sredina s dugom gospodarskom i političkom tradicijom, grada Skradina, svega 8 km kilometara od autoputa.
Smještena je na području naselja Ićevo, 10 km sjeverno od Grada Skradina. Mikrolokacija zone je na zaravni prema Općini Kistanje, u području koje ima izniman neiskorišteni turistički i poljoprivredni potencijal.

Ukupna površina obuhvata zone iznosi 32 ha. Pristup lokaciji omogućen je kvalitetnim novim prometnicama koje su priključene na županijske ceste Ž-6246 (na sjeveru) i Ž-6074 (na jugozapadu).  Dimenzije zone su u smjeru sjever – jug 900 m, a u smjeru zapad – istok 540 m. Ukupna dužina granice zone iznosi 2.415 m. Prosječna nadmorska visina na lokaciji iznosi 178 m – 230 m.
Zapadno i južno od zone proteže se vrijedno poljoprivredno zemljište, a i cijelo šire područje bogato je poljoprivrednim zemljištima pogodnima za razvoj poljoprivrede bazirane na mediteranskim kulturama.S obzirom na blizinu dvaju Sveučilišta (Split i Zadar), te Veleučilišta u Šibeniku, moguća je dostupnost mladih obrazovanih kadrova.

Njezina komparativna prednost je i blizina kompatibilnih poduzetničkih zona i inkubatora, kao i specijaliziranih poslovnih klastera. Zainteresiranim poduzetnicima i ulagačima posebno će se svidjeti dostupnost velikog broja poticajnih mjera i olakšica za ovo područje te pratećih stručnih podrški čine ovu Zonu iznimno konkurentnom i zanimljivom. Tu činjenicu potkrepljuje i dostupnost sredstava Europskih fondova iz kojih je i sama Zona financirana, ali koja mogu biti osigurana i za Vaše poslovne poduhvate uz osiguranu savjetodavnu podršku naših stručnjaka. Sve ovo čini Poduzetničku zonu Kosa idealnim mjesto za ulaganje i razvoj poslovanja posebice za sektore koje imaju odgovarajući razvojni potencijal i sukladne su sa specifičnostima Zone i ove lokacije. U tom smislu, posebice ističemo prednosti Zone Kosa za sve investicije povezane s turizmom, održivom gradnjom, čistim tehnologijama i proizvodnjama, uslugama, a posebice za razne vrste zelenih biznisa (obnovljivi izvori energije, eko-proizvodnja hrane i ljekovitog bilja, prerada, eko-turizam, itd.).

Ukoliko ste zainteresirani, stručno osoblje Zone Kosa rado će s Vama obići lokaciju i pokazati Vam na licu mjesta sve potencijale i zone i šireg područja. Obratite nam se s povjerenjem i bez ustručavanja na sljedeće kontakte. Dobrodošli!

 

Last modified on Četvrtak, 04 Srpanj 2013 19:41